Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. december 9., vasárnap

Duplán vasalt fajita csirkemell cheddaros francia krumplipürével, pirított hagymával és paprikával




 Már vagy két hete ígértem ezt a receptleírást, de „több kolbász, mint nap” szoktam mondani, annyi aktuális téma volt, hogy kicsit váratott magára a bemutatása.

Oly egyszerű ez az étel, hogy akár reggel is el lehet határozni, hogy ebédre vagy vacsorára feltálaljuk. Mégis olyan színes, olyan ízletes, hogy akár bármely grill étteremben is szívesen kiválasztanánk az étlapról.

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 egész tanyasi csirkemell filé (60 dkg)
2 szelet vörös cheddar sajt
2 evőkanál olívaolaj, fél lime leve vagy 2 evőkanál friss citromlé

10 dkg vörös cheddar sajt

2 piros kápia paprika cikkekre vágva
2 lila, fehér vagy sonkahagyma cikkekre vágva
1 evőkanál olívaolaj

4 fél adag olasz saláta keverék: rukkola, bébi spenót, galambbegy saláta, lollo rosso, koktélparadicsom

A csirkemellet úgy készítettem elő, ahogyan itt részletesen leírtam és fázisfotókkal alátámasztottam:

Mozzarellával és aszalt paradicsommal „duplán vasalt” tanyasi csirkemell olaszos kevert salátával


A frissen összeállított fajita fűszerkeveréket elkevertem az olívaolajjal, citromlével. A csirkemelleket sóztam, beecseteltem alaposan a páccal, két fólia között, majd megtöltöttem a sajttal. Bőrös felével lefelé kiterítettem az egyik csirkemellet, ráfektettem két szelet cheddar sajtot, majd beterítettem a másik egész csirkemell filével bőrös részével felfelé. Természetesen le is lehet bőrözni a csirkemellet, ha az ízes-ropogós bőr ellentétes az ízléssel. Nálunk versengés van érte.

Kontaktgrillben 10-12 percig sütöttem, míg a sajt megfolyt, a bőr ropogós lett, de a hús szaftos maradt.

Közben elkészítettem a francia krumplipürét és még forrón belereszeltem a cheddar sajtot.

A paprikát és a hagymát cikkekre vágtam és forró serpenyőben, olívaolajon néhány perc alatt megpirítottam.
Frissen, forrón tálaltam.

Mondhatom, hogy már külön fejezetet nyithatok a kontaktgrillben vasalt csirkemell és csirkecomb variációknak. Gyors, könnyű, jól variálható és rendkívül ízletes.
Az új ötlet, hogy meg is töltsem a melleket pedig egy újabb, figyelemre méltó fejezetet nyit. Folytatás következik!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails